Werkwijze

Overzicht werkwijze

 

AANMELDING

Je kunt je aanmelden via het telefoonnummer 0613046856 of via het contactformulier op de website. Indien je in aanmerking wilt komen voor vergoede zorg is het belangrijk dat je een goede verwijsbrief van een arts hebt.

Helaas hebben we binnen de geestelijke gezondheidszorg soms te maken met lange wachtlijsten, dus het is zonde van de tijd als je lang moet wachten op een intakegesprek en vervolgens blijkt dat je doorverwezen moet worden. We doen ons best om dergelijke situaties te voorkomen. Daarom krijg je vooraf een aanmeldformulier via een beveiligde mail opgestuurd waarin aanvullende vragen staan die een beter beeld geven van je klachten en hulpvraag.

Er wordt zorgvuldig naar dit aanmeldformulier gekeken zodat er een goede inschatting gemaakt kan worden of je bij Axcensa aan het juiste adres bent. Als dat het geval lijkt te zijn, wordt er contact opgenomen om een intakegesprek te plannen of kom je – in geval van een wachttijd – op de wachtlijst te staan.

 

INTAKEFASE

In de intakefase verkrijgen we met één of twee gesprekken een helder beeld van je problemen, je hulpvraag en je persoonlijkheid. In deze kennismaking kun je zelf voelen of je een goed gevoel hebt bij jouw therapeut, en of je hiermee een behandeling aan wilt gaan. 

Na het intakegesprek volgt er een adviesgesprek waarin er een mogelijke diagnose en behandelmogelijkheden worden besproken. Vanuit de zorgverzekeraar worden we verplicht om een diagnose te stellen (als deze er is). Indien je niet wilt dat deze diagnose in je dossier komt te staan, kun je een privacyverklaring invullen. De volgende stappen is het gezamenlijk opstellen van een behandelplan. In het behandelplan staat welke klachten je wilt verminderen, welk doel je wilt bereiken en welke behandeling het beste bij jou past. Soms wordt er meteen gestart met een behandeling, maar het kan ook zo zijn dat het voorstel wordt gedaan om eerst een psychodiagnostisch onderzoek uit te voeren om beter te snappen waar je klachten vandaan komen. 

 

BEHANDELFASE

Tijdens de behandelfase kom je regelmatig voor gesprekken. Ieder gesprek duurt ongeveer drie kwartier. Het hangt af van de ernst van de klachten hoeveel gesprekken we hebben, zie hiervoor de tarieven. Tijdens een evaluatiemoment zullen we de voortgang bespreken. 

 

AFRONDING

 

Als de behandeling afgerond is, volgt een afsluitend gesprek waarin gekeken wordt wat er veranderd is en hoe je de behandeling hebt ervaren. Verder wordt er, indien je daar toestemming voor hebt gegeven, een eindverslag naar de huisarts gestuurd. 

Bezoekadres:

Stiftstraat 3 

7595 LA Weerselo

Bel of mail:

06-13046856

mirjam.terriet@axcensa.nl

Privacyverklaring

Klachtenregeling

 

 

(c) 2023 Axcensa