Praktijkinformatie

Werkwijze

Het besluit om je aan te melden voor psychologische hulp is een dappere en spannende stap, waarbij je niet goed weet wat je kan verwachten van jouw hulpverlener. Hieronder wordt een overzicht gegeven van de gang van zaken binnen PFMB.

Werkwijze PFMB

meer..


Tarieven

Tarieven

De vergoeding van zorg bij psychologen is helaas best ingewikkeld. Hieronder proberen we zo duidelijk mogelijk te beschrijven hoe dit werkt binnen de geestelijke gezondheidszorg. Na het lezen van deze informatie heb je mogelijk nog vragen. Je kunt gerust contact met ons opnemen en dan nemen we het samen nogmaals door.  

 

Zorgprestatiemodel

Vanaf 2022 werken we in de geestelijke gezondheidszorg met het zorgprestatiemodel (ZPM) voor het declareren van de zorgkosten. De basis hiervan is dat de zorgkosten inzichtelijker worden gemaakt voor de cliënt. Hiervoor wordt alleen nog maar de tijd in rekening gebracht waarin je daadwerkelijk met je zorgverlener contact hebt gehad. Overige administratietijd wordt niet meer apart gedeclareerd, maar zit indirect in de tarieven verrekend. Voor meer informatie is deze informatiefolderbeschikbaar.

Het bepalen van de hoogte van uw zorgkosten hangt af van een aantal factoren. De tarieven worden jaarlijks vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZA). Als voorbeeld hebben we hieronder de tarieven gegeven van de belangrijkste twee prestaties die voor onze praktijk gelden. 

Behandeling (45 minuten): €120,99
Diagnostiek (90 minuten): €244,07

meer...