Mirjam ter Riet (Praktijkhouder & GZ-Psycholoog)

Als GZ-psycholoog en trainer heb ik een passie voor persoonlijke ontwikkeling en groei. Op een energieke en integere wijze streef ik ernaar het beste in mensen naar boven te halen. Mensen (weer) in hun kracht zetten, ze vertrouwen geven en gezamenlijk een positief toekomstbeeld creëren is wat ik het liefste doe. 

Ik help mensen hun balans te (her)vinden, zodat zij weer optimaal kunnen functioneren in de maatschappij, op het werk en/of in hun privé-omgeving.

 

“Het is mooi om mensen te kunnen helpen het beste uit zichzelf te halen. Op basis van mijn kennis en ervaringen kan ik in korte tijd inschatten wat er speelt en wat er nodig is om een stap verder te komen.” – Mirjam ter Riet

 

Ik vind het belangrijk om samen met betrokken partijen samen te werken. Mijn ervaring leert dat een zorgvuldige afstemming, concrete afspraken over verantwoordelijkheden en acties vaak leiden tot een sneller en beter resultaat, zonder terugval. Zo zoek ik vaak contact met diverse behandelaren (huisarts, psychiater, fysiotherapeut, haptonoom etc.), maar betrek ook vaak de directe omgeving in het proces. 

Mijn werkwijze is praktisch, positief en oplossingsgericht. Mijn interventiestijl is bij voorkeur zo licht mogelijk en zo diep als noodzakelijk, met als doel om met vertrouwen een stap verder te komen. Instrumenten die ik hiervoor inzet zijn onder andere:  Traumatechnieken zoals o.a. Imaginaire Exposure en Rescripting, Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR), Schematherapie, Acceptance en Commitment Therapie (ACT), Cognitieve Gedragstherapie (CGT), Hartcoherentie & Mindfulness en Lichaamsgericht (sensorimotor psychotherapie, haptonomie, etc)

 

“Ik heb Mirjam leren kennen als een warm persoon die enthousiast is over haar vak, bevlogen is in alles wat ze doet, positief, intuïtief en enthousiast te werk gaat en die samen met mij heeft gekeken wat helpend, maar vooral passend was.” – Mijke (cliënt) 

 

Samenwerkingen

 

Monique Plaggenmars-Beerens (Psychomotorisch Therapeut PMT)

 

Mijn naam is Monique Plaggenmars. Ik ben geboren in 1988, getrouwd en moeder van een zoon en dochter. Op de middelbare school was al snel duidelijk dat ik niet vrolijk wordt van een beroep waarbij je moet stil zitten. Wel wilde ik toen al graag iets voor een ander betekenen en was ik actief in het verenigingsleven van een zwemclub. Sporten was en is mijn uitlaat klep, daarbij vind het erg interessant om het psychische- en mentale aspect hierbij mee te nemen. Dat ik uitkwam bij de opleiding tot psychomotorisch therapeut was dan ook geen verassing. Door middel van sport en spel, lichaamsgericht werken en bezig zijn met gedrag past goed bij mij. 

Belangrijk vind ik dat een mens plezier heeft in wat hij doet en op die manier inzichten krijgt in zijn eigen handelen. Daarnaast ben ik van mening dat zorg op maat moet worden aangeboden. Niet ieder kind en daarbij de ouders zijn klaar voor een stap naar een instelling of instantie. Daarbij zijn daar vaak lange wachttijden. Naar mijn mening is er niet voor niets een zorgvraag en is er op dat moment hulp nodig. Het is voor mij dan ook een droom om dat in een eigen praktijk vorm te kunnen geven.

Ying Ha Tang (Psychosomatisch Fysiotherapeut en Haptonoom)

 

In 2008 ben ik afgestudeerd als algemeen fysiotherapeut aan de Hogeschool te Utrecht. Ik vind het fascinerend om te zien hoe lichaam en geest met elkaar in verbinding staan. Veel mensen maken een onderscheid in lichaam en geest. In een behandeling is het van belang om hierin geen onderscheid te maken. Het is juist de kracht om vanuit de verbinding tussen lichaam en geest te zoeken naar de oorzaak van de klachten.

In de huidige maatschappij zijn veel mensen denkers geworden. Door het vele denken kan een mentale overbelasting ontstaan en dit kan leiden tot fysieke klachten. De fysieke klachten kunnen zijn: chronische (nek/rug)pijn, chronisch vermoeidheid, prikkelbare darmsyndroom, zere gewrichten (fibromyalgie), ademhalingsproblemen (hyperventilatie), hartkloppingen, hoofdpijn, slaapproblemen, duizeligheid, misselijkheid enzovoort. Al deze klachten kunnen weer invloed hebben op uw humeur zoals een kort lontje, sneller geïrriteerd zijn en minder goed met drukte om kunnen gaan.

Leonie Busscher (Maatschappelijkwerker & Cognitief gedragstherapeutischwerker)

 

Mijn naam is Leonie Busscher. Na mijn jarenlange ervaring met verschillende doelgroepen als sociaal werker, ben ik de psyche van de mens steeds interessanter gaan vinden. Een aantal jaren geleden heb ik me daarom op laten leiden en geregistreerd tot cognitief gedragstherapeutisch werker. In o.a. de samenwerking met Mirjam, heb ik steeds vaker psychologische behandelingen uitgevoerd. De mooie resultaten, waarbij iemand weer ruimte ervaart en positief naar de toekomst kan kijken, maken me enthousiast over mijn werk.

Middels een luisterend oor en verdiepende gesprekken, ga ik graag samen met jou op zoek naar de kern van het probleem en naar de oplossingen die voor jou passend zijn. Van cliënten krijg ik vaak terug dat ze een prettige samenwerking ervaren: ze voelen zich snel op hun gemak, houden van de positieve insteek en waarderen de ruimte voor humor.

Samenwerken met verschillende disciplines zoals bij Axcensa, vind ik prettig en belangrijk. Het verlaagt de drempel voor zowel de behandelaar als de client om een collega mee te laten denken (of in te zetten), waardoor we het beste uit jouw behandeling kunnen halen.

 

De laatste jaren zien steeds meer mensen de voordelen van het volgen van online therapie. Mijn behandelingen voer ik veelal blended uit. Dit betekent dat online sessies afgewisseld kunnen worden met live afspraken. Binnen Axcensa doe ik zowel ambulante begeleiding als behandelingen.


Bezoekadres:

Stiftstraat 3 

7595 LA Weerselo

Bel of mail:

06-13046856

mirjam.terriet@axcensa.nl

Privacyverklaring

Klachtenregeling

 

 

(c) 2023 Axcensa