Positief denken

Boeddha zei: ‘We zijn wat we denken.’ Een positieve kijk op het leven doet je gezondheid veel goed, van minder stress tot blijvende relaties. Positief denken werkt door in je algehele gevoel van welbevinden. In het dagelijks leven kunnen we veel negatief tegenkomen – angst, zorgen, ruzies, jaloezie, roddel, oordelen – en het is maar al te gemakkelijk om daarin mee te gaan. Negatief denken wordt dan een gewoonte. Probeer in plaatst daarvan het glas als half vol te zien.

Positief denken tips

1. Vermijd negatieve gedachten

Maak jezelf niet kleiner dan  je bent. Besef dat je zelf dat stemmetje bent dat zegt dat iets niet kunt: verander die negatieve gedachten in positieve. Lees inspirerende, oppeppende spreuken. Zoek er een die je raakt en maak daar je mantra van.

2. Wees dankbaar

Sta elke avond stil bij de dingen waar je dankbaar voor bent en geef aandacht aan alles wat goed gaat in je leven.

3. Leer ‘nee’ te zeggen

Door niet te veel te beloven is de kans kleiner dat je mensen teleurstelt en heb je niet het idee dat je bent tekortgeschoten.

4. Omring jezelf met andere positieve mensen

Zij zullen je steunen en energie geven. Positief zijn is besmettelijk, maar negatief zijn ook. Ik weet wel met wie ik liever zou optrekken!

5. Glimlach

Heel eenvoudig, maar het werkt!

6. Maak er een gewoonte van

Het brein is een fysiek orgaan dat, net als een spier, sterker wordt door oefening. Maak daarom van het opnemen van het goede een deel van je dagelijkse routine. In het begin zul je het bewust moeten doen, maar op den duur gaat het steeds meer vanzelf. Je gaat bijna zonder erbij na te denken goede ervaringen in je hersenen weven.

Fragment uit: Happy body eet, ontspan, beweeg – handboek voor mind, body en soul van Amber Rose, Sadie Frost & Holly Davidson van Kosmos Uitgevers. 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Bezoekadres:

Stiftstraat 3 

7595 LA Weerselo

Bel of mail:

06-13046856

mirjam.terriet@axcensa.nl

Privacyverklaring

Klachtenregeling

 

 

(c) 2023 Axcensa