Mirjam ter Riet

Als GZ-psycholoog en trainer heeft Mirjam ter Riet een passie voor persoonlijke ontwikkeling en groei. Op een energieke en integere wijze streeft ze ernaar het beste in mensen naar boven te halen. Mensen (weer) in hun kracht zetten, ze vertrouwen geven en gezamenlijk een positief toekomstbeeld creëren is wat ze het liefste doet. Ze helpt mensen hun balans te (her)vinden, zodat zij weer optimaal kunnen functioneren in de maatschappij, op het werk en/of in hun privé-omgeving.

 

“Het is mooi om mensen te kunnen helpen het beste uit zichzelf te halen. Op basis van mijn kennis en ervaringen kan ik in korte tijd inschatten wat er speelt en wat er nodig is om een stap verder te komen.” – Mirjam ter Riet

 

Mirjam vindt het belangrijk om samen met betrokken partijen samen te werken. Haar ervaring leert dat een zorgvuldige afstemming, concrete afspraken over verantwoordelijkheden en acties vaak leiden tot een sneller en beter resultaat, zonder terugval. Zo zoekt zij vaak contact met diverse behandelaren (huisarts, psycholoog, psychiater, fysiotherapeut, haptonoom etc.), maar betrekt ze in het proces ook vaak de directe omgeving. 

Haar werkwijze beschrijft ze zelf als praktisch, positief en oplossingsgericht. Haar interventiestijl is bij voorkeur zo licht mogelijk en zo diep als noodzakelijk, met als doel om met vertrouwen een stap verder te komen. Instrumenten die ze hiervoor inzet zijn onder andere: Cognitieve Gedragstherapie (CGT), Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR), Schematherapie, Hartcoherentie & Mindfulness.

 

“Ik heb Mirjam leren kennen als een warm persoon die enthousiast is over haar vak, bevlogen is in alles wat ze doet, positief, intuïtief en enthousiast te werk gaat en die samen met mij heeft gekeken wat helpend, maar vooral passend was.” – Mijke (cliënt)